. mese . irodalom . grafika . animáció . szpot . zene / hang . blogok . Zozó Hollywoodban .

blogok . a vándor herceg . külhon . josipros . parainesis . Ottó király .

A vándor herceg - Ifjúsági fantasy

A vándor herceg blog eredetileg 2010 novemberétől 2011 februárjáig közölte az azonos című ifjúsági fantasy szövegét, posztonként, napról-napra. A történet egy testvérpár kalandjait meséli el, akiket egy hirtelen jött vihar sodor ismeretlen partokra…

 

"Caiff haloványan elmosolyodott. – A Viharboszorka évek óta itt él három sarokkal följebb. Naphosszat sálakat kötöget, és a macskáit eteti. Öreg ő már, és semmi kedve az ilyen kalandokhoz. Tudjátok, mit mondok? Egész jó teát főz… – ábrándozott el egy pillanatra a lány. – Hanem, ami a ti támadóitokat illeti, az igazat megvallva, én is gondban vagyok – komorodott el ismét. – Éreztem már a támadást is, igen erős varázslat indult akkor útjára. Mégsem tudom hová tenni. Valami sötét, mély dolog, ezt érzem. De soha még efféle erőt nem tapasztaltam."

 

 

Külhon - Gáspár Péter kalandos utazásai a Föld körül

Perzsa Levelek 2

 

"2008, október 18. Meybod és Iszfahán között a buszon.
Körül a sivatag. Nem homok, nem kő, inkább végtelenül elnyúló, szikkadt fűcsomókkal pettyes szürke és tejeskávészín por, ami valahogy hegyekké gyűrődik a láthatár kétfelén. Előttünk a horizontra kanyarodik a fekete aszfaltcsík – esténként ezüstszínben tekereg a telihold fényében, kétoldalt fehér fényvisszaverő kígyószemek sora a reflektorok kévéiben.
Egyes zöld irányjelző táblákon olajkoszos zászló vagy kendő szakadt cafatjai liffegnek a szellőben.
Talán néhány szót Yazd tikkadt városáról, amely ebből a fakóbarna agyagporból vétetett, s csendben elfekszik egy forró, lapályos katlanban. Századévek óta mit sem változott, pontosabban ugyanazon ívek, formák, hagyományok alapján tapasztják szalmatörekkel karcos darabjait, ugyanúgy rakosgatják a tompasárga tégláit, amivel a lapos tetőket fedik."

 

 

 

Josipros - Képregény a vasfüggöny mögülreklámszpot

A Josipros blog a digitális változata annak az egyetlen példányban létező képregény-magazinnak, amelyet hónapról hónapra, 1981 februárjától 1982 ig rajzoltunk. 1981 elején feltehetően ez volt az egyetlen magyarországi kiadású, többféle képregényt tartalmazó, rendszeresen megjelenő képregénymagazin. A blog szemezget a testvérek hasonló, önálló képregényeiből is.

 

"A Josipros (ejtsd: josipros, csak így, fonetikusan, mint ahogy a fizikai erőszakot a gyógyítás elé helyező csodaorvos is doktor justice ugyebár), névadója a néhai Jugoszlávia néhai vezetője, a hős komcsipartizán, Josip Broz Tito lett. Mindettől a képregény nem vált titoista propagandakiadvánnyá, egyszerűen csak arról volt szó, hogy az öreg partizán a képregény indulása előtt alig fél évvel halt meg, s talán mondhatjuk, akkoriban a csapból is Tito folyt."

 

 

Parainesis - Kenobi tábornok intelmei

Intergalaktikus észosztás mindenkinek

 

"Ha viszont az Erőt használjuk – amire csak biztatni tudlak – közelebb kerülünk a valósághoz. Úgy értem, az igazihoz. Az ojjektívhoz. Ehhez persze előbb rendet kell rakni a fejünkben, és sajnos egy magadfajta padavannak ez a legnehezebb rész a dologban, effelől biztosíthatlak.

Yodának erre is van egy publikációja, „Hogyan rakjunk rendet a fejünkben?” címmel jelent meg papírra nyomva a Dagobán. Nem akartam neki soha mondani, de nem hiszem, hogy sokan olvasták. Úgy vettem észre, nem zavarja különösebben a dolog."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ottó kiráy zenekar hangos jegyzetei - King Rollo vélhető megkönnyebbülésére

Ottó király

Ez a blog weboldalunk kiegészítéseképpen hivatott működni, rendeltetése pedig, hogy tartalmazza hangos tevékenységünk mindazon részleteit, amelyeket nem találtam célszerűnek a weboldalon elhelyezni. Ennek a döntésnek terjedelmi és összeférhetetlenségi okai vannak, éppen ezért az avatatlan látogató számára célszerű egy gyors ismerkedést tenni a témával kapcsolatban weboldalunkon.
A mambodomino hangarchivuma

Korunk társadalmában egyre nagyobb az igény a spirituális valóság megízlelésére. Blogunk betekintést nyújt azokba a szűk körű összejövetelekbe, melyek mélyebb, spirituális okairól ezidáig nem volt időszerű beszélni.

 

 

 

 

 

 

 

mambodomino ©